תלמידי החינוך הרגיל עם צרכים רפואיים הדורשים טיפול פולשני בשגרה או השגחה במצב מסכן חיים, ועומדים בקריטריונים הנדרשים לכך, זכאים לסיוע/מלווה במסגרת ימי הלימודים ופעילויות משרד החינוך בחופשות.
המועצה אחראית להסדרת הליך הגשת הבקשה בשם התלמידים העונים על הקריטריונים, ולהעסקת סיוע/מלווה לתלמידים בחינוך הרגיל.
הורים המבקשים להגיש הבקשה עבור ילדיהם/ילדותיהם יוכלו לעשות זאת באמצעות טופס זה ובהתאם לקריטריונים המזכים בסיוע/מלווה.
המועצה תגיש את הבקשות למשרד החינוך, עבור התלמידים המשובצים במוסדות החינוך של המועצה ובהתאם למועדי ההגשה הנקבעים ע"י משרד החינוך ומופיעים באתר החינוך המיוחד. עם קבלת תשובת הוועדה יישלח להורה מייל בנושא.
עבור תלמיד/ה שאינו/ה משובץ/ת במוסד חינוכי ברשות, על ההורים לפנות לרשות המקומית בה נמצא המוסד החינוכי ולהגיש דרכם את הבקשה.
לפני הגשת הבקשה, יש לעבור על הקריטריונים המזכים בהשגחה/ליווי רפואי ועל המצבים הרפואיים שאינם מזכים בסיוע מטעם הוועדה הנמצאים באתר החינוך המיוחד ובקישור שלהלן:
 
 
 

פרטים אישיים

פרטי הילד.ה:
  • יש לוודא כי הילד/ה רשום/ה במצבת התלמידים ברשות בשנה הנוכחית ובשנה"ל הבאה.
  • באם הילד/ה חדש/ה ברשות יש להגיש את הבקשה דרך הרשות בה למד בשנה האחרונה.
  • אין להגיש בקשה עבור ילד הלומד במסגרת החינוך המיוחד
  • עבור תלמיד/ה שאינו/ה משובץ/ת במוסד חינוכי ברשות, על ההורים לפנות לרשות המקומית בה נמצא המוסד החינוכי ולהגיש דרכם את הבקשה.
 
 פרטי ההורה
 
פרטי מגיש הבקשה (ימולא אם מגיש הבקשה אינו.ה ההורה):
 
 
פירוט הבקשה
בני/בתי מקבלים ליווי בשנה הנוכחית (חובה) שדה חובה
אנא סמן (חובה) שדה חובה
 
להגשת בקשה במצבים של השגחה בטיפולים פולשניים או השגחה שאינה אלרגית:
  1. יש לצרף מסמך רפואי עדכני מרופא מומחה קבוע תוקף המסמך נכון ל-6 חודשים טרם מועד ההגשה.
  2. על המסמך לפרט את מהות המצב הרפואי ואת פירוט הטיפול הנדרש במהלך שעות הלימוד במוסד החינוכי.
להגשת בקשה עבור השגחה לאלרגיה בלבד:
יש לצרף מסמך רפואי עדכני מרופא מומחה – אלרגולוג קבוע. תוקף המסמך נכון ל-12 חודשים  ממועד ההגשה למשרד החינוך.
 
מכתבי שחרור מבתי חולים, מסמכים של ביטוח לאומי, תעודת נכות ועוד אינם נידונים בוועדה הבין-משרדית ולכן אין צורך לצרפם.
 
Browser not supported