כיצד מכינים קומפוסט

  • בחר/י פינה מוצלת בגינה עם גישה נוחה וקלה.
  • מלא/י את תחתית המיכל בגזם גס שירקב לאט ויאפשר ניקוז טוב ואוורור הערמה מלמטה
  • הוסף/י מעל הגזם כמויות שוות של חומר יבש (ענפים , עלים יבשים וכד') וחומר רטוב (פסולת מטבח, פרחים קמולים , דשא טרי וכד') לסירוגין.
  • הערמה צריכה להיות לחה כמטלית סחוטה- לא רטובה מידי ולא יבשה. במידת הצורך יש להוסיף מים.
  • מידי פעם רצוי לערבב את הערמה .

במה משתמשים להכנת קומפוסט

מתאים  להשתמש בפסולת אורגנית צמחית מהמטבח ומהגינה.

כגון: פירות , ירקות, לחם, דגנים, קטניות, אטריות, קליפות, ביצים, קפה, תה, טישו, ענפים גזומים, עלי שלכת, דשא קצוץ, גדרות , נסורת.

שאריות של בד טבעי (כותנה או צמר) , נייר קרטון או טישו, חציר , זבל בע"ח (אוכלי עשב בלבד).

* ככל שהמרכיבים קטנים יותר , תהליך הפירוק יהיה מהיר יותר.

לא מתאים

בשר, עצמות, הפרשות אדם,הפרשות  כלבים וחתולים, פגרי חיות, מתכות, פלסטיק , זכוכית, סוללות.

מחטי אורן, עשבים שרוססו בקוטלי חרקים וצמחים נגועים במחלות, כמויות גדולות של סיבית או דיקט.

בעיות ופתרונן

עודף רטיבות – יש להוסיף חומרים יבשים

חוסר רטיבות- יש להוסיף נוזלים או להגדיל את כמות החומר הרטוב במיכל

הערמה מדיפה ריח רע (כמו של ביצים סרוחות) – הערמה רטובה מידי ויש להוסיף חומר יבש ולערבבו בערמה.

הערימה מדיפה ריח של אמוניה – יש עודף חומרים ירוקים ורטובים. יש להוסיף חומר יבש כגון נסורת ולערבבו בערמה.

מרכז הערמה רטוב ועיסתי – יש עודף נוזלים וחוסר אויר ולכן יש להוסיף חומר יבש ולערבבו בערמה.